Snöaktiviteter

Ja, nu har jag varit dålig på att uppdatera på ett tag. Var ordentligt förkyld en sväng, så himla jobbigt när det har något med bihålorna att göra. Blir ju helt handikappad...
 
Nu har vi varit i gång en vecka och det har mest varit fysisk aktivitet för Jax.
- Han har provat att dra pulka några meter. Först fick han dra den riktiga "pulkan" som svärfar har byggt till vovvarna. Men den blev han väldigt skrajsen av då han inte tyckte om att den skulle "hängas" på honom. Så vi gick över till en enklare nivå, vanlig pulka med snören. Där satt den! Han drog den så fint bredvid mig. Någon gång när han glömde bort sig ryggade han lite förskräckt när pulkan gled lite fortare än att den hann att stanna. Känslan gick dock fort över.
 

- Tre dagar i streck har vi åkt längdskidor hemma hos svärföräldrarna på "deras" äng. Första gången Jax fick vara med att någon åkte på något. Visst tyckte han att det var jättekul och spännande och försökte bita skidorna. Det blev ett "nej" några gånger sedan släppte han det roliga och sprang bredvid. Ska ju lära honom att dra på skidor längre fram, så inget trams på banan.
Det var riktigt kul att ha med honom i spåret för han hade sådan glädje att vara till lags. Och pulsa i vilken djup snö som helst är inga problem!
 
Kassa mobilkort, tyvärr.
- Vi har åkt pulka i backen ett par gånger oxå. Även där första gången för honom, som han tyckte var ASkul! Här springer han bredvid, framför, bakom och ibland över en. Haha! Dock tror jag inte en lång stund av detta bådar gott för hans leder. Så det har blivit några åk bara för att spara på hans växande kropp. Dock grymt bra träning för både hund och förare att springa upp för backarna, hihi!
Nu på kvällningen följde vi med svärmor, sambons bror och fru till Dömles utförsbacke. Medan svärmor och Johan åkte utför, åkte jag och Sandra pulka på sidan av med Jax och Peja. Superkul! Nyttig lektion för Jax och titta på alla som åkte i backen. Kan säga att det var några gånger som han ville vara med och leka.
Korvgrillning blev det också och det är nog inget som slår varm oboy och en bränd korv ute!
Söta snusläppen! I love this dog!

Igår tränade vi i inomhushallen igen i Kristinehamn. Denna gång var vi fem personer och 8 hundar. Riktigt roligt! Jax lyssnade väldigt bra trots så mycket störning runt om. Vi tränade mycket "fot", både på vänster sida och höger, och "ligg". Kontakt tar jag alltid upp först innan vi ger oss ordentligt in i matchen. Han har tendensen till att var gång vi utför ett moment - han får belöning som godis, tappar han fokuset på mig som om träningen skulle vara slut. Denna gång tyckte jag att han behöll kontakten mycket längre även om han då och då fick belöning. Går det för långt mellan belöningarna och han börjar tappa fokus blir det inte heller bra. Vi hade ett bra lagomt igår. Rallylydnaden börjar sjunka in också då han följer mig riktigt bra. "Sitt framför", "snurr under gång" och alla 180 och 360 grader går jättebra åt båda håll.
Tillsist gjorde jag en platsliggning, tydlig på komandot och gick ca en meter, nästan inte ens det. Gick tillbaka och belönade, lämnade honom åter igen och sedan en till upprepning. Från liggande fick han leksaken. Funkade ju susen!! Att sätta honom upp skulle bara förstöra hela grejen. Det kan han bra ändå. Så vi satsar på detta ett tag och utökar först tiden sedan avståndet.
 

Hundflocken

Idag blev det en tur till skogen med nästan alla familjehundarna. Jax har blivit en del av Sheltie-flocken, dock är det någon "gamling" som ännu tycker att han har för mycket energi. Det stör den lugna balansen, haha. Men kul har de alltid, ute, tillsammans!
 

Vi är lite av ett blue merle-fan i familjen!
 
Igår följde Ollie och Icey med oss till inomhushallen i Kristinehamn för omväxling skull. Innan jag skaffade mig Jax låg mitt hundintresse hos dessa två Shelties. Vi tränade mycket och växte tillsammans inom hundvärlden.
Kan säga att jag var superstolt över dom på träningen. Vi gjorde inget seriöst så, utan njöt av varandras samarbete. Det var så himla kul!
 
Träningen med Jax gick också väldigt bra. -Utförde lite lydnads övningar som "fot" och en snyggare "sitt". Han börjar få in rumpan mer mot mig nu. Det mesta av träningen var kontakt, fokus på mig. Svärmor och Ulle var med, med sina boys. Vissa stunder blev lite mer livade då hade Jax svårare att koncentrera sig. Var jättenöjd ändå att han behöll kontakten så bra med mig trots allt.
Vi gjorde några skyltar i rallyn, även där följde han mig bra. Här fokuserar vi på att han ska följa mina kroppsrörelser. Tränade att hämta och hålla apporten någon mindre sekund. Här behöver han träna på att lämna föremål till mig bättre då han ibland hellre springer iväg för att leka med sig själv. Allt kan vara lika kul så länge som någon ser på! Haha, bushund!
Hann även med en platsliggning på våra 3 timmar vi hade på oss att träna. Denna gång gick inte lika bra som förra då han reste på sig hela tiden någon sekund efter att jag lämnade honom. Först stod jag 3 meter ifrån men tillslut fick jag stå en meter nära och belöna honom riktigt mycket från liggande när momentet var slut.
 
Nästa träningspass ska jag ställa lite högre krav på honom och vara lite mer noggrannare med ögonblicken och tydligare. Man kan inte vara perfekt innan man har lärt sig!
 
 

Ännu mera snö!

Dagarna flyter på och snön har vräkt ner i flera dagar. Härligt minsann! Inte är vi mesar för lite snö, drygt 3 dm bara! Så benen får jobba lite extra nu när vi pulsar i skogen.
 
Jax älskar verkligen snö, bokstavligt talat. Han fångar snöflingorna i luften, hoppar efter snön som yr från fötterna så man håller på att trampa på honom var gång. Rycker man ner snö från granarna är han där och får allt över sig. Haha! Jag skrattar alltid åt denna underbara hund.
 
 
 

Årets första grillning

Väldigt märkligt väder ibland, igår plusgrader och blöta, idag minusgrader och snö. Dock fick kameran glädjas åt att ta bättre bilder idag när vi åkte hem till svärmor för att inviga årets första grillning ute i det fina vädret. Jax var helt klart överlycklig!
 
 
Det blev mycket bus med både favorit bollen och Finn, hälsade på gammel-kaninen som fick sträcka på sina stela ben i snön och korv-sökning i höga gräset. En ljuvlig dag!
 
 

9 månader

Oja, tiden går så otroligt fort! Har inte ångrat en sekund åt detta charmtroll. Tonårsfasen har bara börjat, får hoppas att han håller sig så mild som han är nu längre fram också.
 
Det var inte riktigt så bra kamera-väder idag, dock en väldigt busig hund!
 

MyDog 2014

Det har varit en fantastisk helg nere i Göteborg! Både skratt och gråt, en nervositet man inte kan drömma om och aldrig trodde jag att Jax skulle sköta sig så bra i ringen som han gjorde. - Även den busigaste kan uppföra sig änglalikt!
 
Vi var där redan på lördagen för att heja på sambons brors fru som ställde deras Husky "Peja". Med ett excellent blev hon 5:a bästa tik i öppen klassen. Duktiga för att vara andra utställningen.
 
- Träning ger färdighet. För att vara ärlig har jag och Jax vuxit väldigt mycket på sistone tillsammans. Vi samarbetar grymt bra och jag har fått honom till den hund jag alltid har drömt om. Jag är stört nöjd med hela honom! - Han lyssnar alltid på mig vad vi än gör, kan vara hur social som helst mot både människor och hundar, dock också nonchalera. Säger ingenting mot hundar som inte tycker om honom eller om han lämnas ensam. Villig att följa med precis vart som helst. Och jag litar på honom till 100%.
 
Med allt detta och ett stort uppehåll på utställningar sedan i somras tog vi vårat första riktiga BIR, med Hp såklart, i söndags! Jag blev helt stum. Jag kan fortfarande inte förstå att vi fick äran att gå in i stora ringen. Det var mäktigt!
Domaren var Rafael Malo Alcrudo, spansk, mycket trevlig.
Kritiken var lite svår att tyda. Fick bra bedömning av honom. Ni får tyda själva, hihi:
 
 
 
Söta, systern, Aska gick det inte så jättebra för då hon tyckte golvet var läskigt. Men fin som hon är tyckte jag hon skötte sig ganska bra ändå.
 
 
Med BIR rosetten
Timmarna innan vi skulle in i stora final ringen hejade vi på svärmor och Finn som tog hem BIMet med excellent mot en tik som inte riktigt skulle ha tagit BIRet då hon sprang hur dåligt som helst. Tycker väldigt många domare dömer orättvist...
Finn är så himla söt när han ställer upp sig för kommentaren, "Vem är fin?".
 

Det tog en lång stund i förhandsgranskningen innan finalringen och Jax hann att bli lite otålig och trött. Han tyckte golvet i ringen var läskigt och sprang på väldigt mycket så jag fick hålla in honom. Väl uppställd stod han som ett ljus och domaren tittade väldigt mycket på oss. Men tyvärr räckte det inte hela vägen.
 

Måndagen tävlade Jax och tre syskon, Aska, Leah och Rock. Även denna dag skötte sig Jax exemplariskt, t.o.m när vi fick springa bredvid Rock. "Herregud, de kommer att leka med varandra". Men det gick jättebra. Dock hade domaren svårt att välja för han bad oss flera gånger att springa fram och tillbaka. Tyvärr, valde han Rock som 1:a för att han hade stubb och fick då ett rakare ryggslut. Bedrövligt tyckte jag då jag tycker alla ska bedömas lika vare sig de har svans eller inte. Jax hade även ett stabilare steg. Rock är väldigt fin han också! Jättekul ändå! Men jag tyckte domaren skulle ha dömt mer efter rasstandarden så det blev mer rättvist.
Leah tog BIM med Hp och Rock blev BIR med Hp, Aska och Jax fick Hp.
 
Domare: Nils Molin
Jax kritik:
"En lovande valp, goda proportioner, önskad bättre utfylld under ögonen, bra ögon. Mycket bra vinklar, god bröstkorg, rör sig väg vinnande. Vacker färg och teckning."
 
Det var trots allt en mycket trevlig stund/dag med nästan alla syskonen samlade och alla var så underbara!
 
Jax och Rock
 Rock ställdes av Linda
 
 
Aska
Leah
BIR- och BIM-valp
 Årets nya gruppbild på syskonen. Winston hejade på oss vid sidan av. Alla är så himla fina!!
Tyvärr åkte Rock ut i stora final ringen senare. Men alla kämpade på riktigt bra!
 
Sist men inte minst innan vi for hem togs en BIR-valp bild på en trött Jax hos Agria. Mattes fina ängel.
 
 
Råga på allt bodde vi på ett riktigt bra hotell under helgen. Hotell Vasa, kostade 800 kronor för två nätter plus hund och frukost på det. Vi hade ett rum med dubbelsäng, två stora trebäddsoffor och en fåtölj. Stort badrum och flera kanaler på tvn. Det fanns Wi-fi, dator och bastu. Gratis fika jämt och på eftermiddagen fick man göra sig vofflor. Det var verkligen värt pengarna! Ett tips om ni vill bo billigt.
 

RSS 2.0