Detta är livet!

Äventyr med vovven är det bästa jag vet. Men allra bäst är det när hela familjen är samlad, som idag. Vi packade väskorna med ved och korv, hunden lika så (fast han fick enbart bära festisarna) och gav oss ut mot en grillplats. Vi hade skidåkare i spåret bredvid men Jax skötte sig med bravour, som vanligt!
 
 
 

Klövjeväska

Har länge tänkt på att införskaffa en väska till Jax, dels för att framförallt få mer varierad träning, både för han och mig.. Nu när vi, eller rättare sagt 'jag', har kommit igång bra med fysträningen så känns det roligare att inte hålla på med samma träning hela tiden. Och under de senaste veckorna har jag känd av hur krävande och mycket energi en aussie har av att inte använda hjärnan så ofta som han har gjort tidigare under sommarhalvåret. 
 
"Heej matte! Du tar kort som vanligt ja!"
 
Dock, idag lastade jag väskan lite lätt med vatten och leksaker och gick en runda runt "stan". Fick tillfälle att testa väskan bättre så den satt bra och mellan promenaden stannade vi och körde ett litet rally-pass. Hela turen var awsome! - Bra mycket roligare att gå på promenad när han fick en "uppgift" utan att jag la mig i hela tiden och rallyträningen satt verkligen finfint när hunden var med mig till 100 procent hela vägen. 
 
 
Är verkligen överförtjust i klövjeväskan, märket Kurgo Wander Pack. Ett grövre material över ryggen, ergonomiskt formad, man kan spänna remmarna både under magen och över väskorna för att få bättre passning och belastning. Kan användas som en sele. Perfekt till Jax som kan dra ganska hårt i kopplet. Dock går det inte att ta av väskorna om man skulle vilja gå väldigt långa turer för att avbelasta. Men kan känna att det är bättre att ta av hela selen isf. Verkligen prisvärd. Det bästa är att Jax känner sig bekväm och är den snyggaste!
 
 

Nytt år och tävlingssugen!

Vi rivstartade nya året med att åka ner till MyDog för att ägna tankarna åt min andra fyrbenta hälft i tre dagar. Sagt och gjort, så blev dagarna inte riktigt vad jag hade väntat mig. Hunden var överspeedad i stort sett hela utställningen. Matte var nervös och hade inte riktigt "vinnarskallen" med sig in i mässan. Träningen går ju alltid så mycket bättre än när man är "in action".
 
Dag ett var Jax tankar på andra hundar och springandet ska vi inte tala på... Annars mycket omtyckt domare.
Domare: Espen Engh
"1,5 år gammal. Välutvecklad, kompakt och samlad. Mycket typiskt huvud. Fina öron. Livligt, aktivt utryck. Normal hals. Moderat vinklad. Fram och bak stram, kort rygg. Faller för mycket över korset och svans blir för lågt ansatt. Vacker päls och färg. Rör sig hjulbent bak, kunde ha smidigare och lättare rörelser från sidan. Den ngt höga svansföringen stör intrycket." Very good.
 
Dag två resulterade bättre.
Domare: Åke Cronander.
"Bra helhet. Kunde ha ädlare huvud. Tillräcklig hals. Bra förbröst. Välkroppad. Bra prop. Goda vinklar. Bra päls, ben och tassar. Kunde bära sin svans bättre. Lite lös i armbågarna. Bra steg." Excellent.
 
 
För övrigt har vi inlett året med rallylydnad. Längtar som bara den till tävlingssäsongen i rallyn, det är våran bästa gren! Vi ska dessutom i februari gå en dagskurs i avancerad, så nu blir vi farliga!
 
 
Även på skidor har Jax sprungit som besatt efter oss. Han älskar verkligen detta! Det är synd att jag inte vågar ha honom i sele framför mig för det går så himla fort. Det steget får vi lära in längre fram tror jag. Och att springa framför mig och inte mellan benen... Det kan få vissa att ramla på rumpan, haha, knäpphund.
 
 
Idag "dalar det" rikligt mycket snö, så nu ska vi hålla upp med skidträningen!
 
 

RSS 2.0