Duktig pöjk

På sistone har vi åkt en runda på längdskidor nästan varje dag och varit hundvakt åt mammas boys för att lätta hennes axlar lite. Det har varit lite fullt i lägenheten med djur, men alltid är det trevligt. Ska det va så ska de va ordentligt!
Det har varit nyttigt för både Icey och Ollie, som i år fyller 10 år (!), då dom har varit med i "vårat" så kallade liv, fartfyllt med andra ord. Så dom har varit otroligt nöjda med dagarna. Har varit nyttigt för Jax oxå som har fått anpassa sig till två "gubbar" och fått dela på allt. Han har blivit tillsagd av Icey några ggr, men jag tar det positivt för Jax är så himla hela tiden. Inte för att han är dominant (finns inget ont i honom i huvudtaget) mest för att han är så busig. Mot slutet av dagarna lekte dom faktiskt ihop. Roligt!
 
 
Två rensade älg-ben hade svärmor fått av grannen som blev kvar av slakten. Hoppsann! Så vi delade passande "tandborstar" åt hundarna. Verkligen guld värt för Jax som älskar sånt! Otroligt bra för tänderna. Tycker dom faktiskt luktar "gott" i munnen efteråt när dom har fått smaska ett tag om dom har lite dålig andedräkt. Men så tycker ju inte sambon, haha!
 
Kristinehamn har vi varit till igen. Efter 3 timmars träning blir man ganska slut i huvudet, men kul som satan är det! Jax gör framsteg varje gång vi är iväg. Är nog fjärde gången nu på en dryg månad och det är jättestor skillnad från då och nu. Fick tillochmed beröm att han var duktig den här gången, hihi. Riktigt kul att höra!
Har fått otroligt mycket gratis av denna hund, nästan så att han inte borde få vara så bra. Lyhörd, följsam, tystlåten, charmig, busig, lugn (för att vara aussie), vill ständigt ha kärlek, underlägsen mot andra (på ett bra sätt)... ja, den listan kan bli lång. Han är verkligen ljuset i mitt liv, den viktigaste. Allt är så härligt med honom och vi passar så himla bra ihop! Hjärtat mitt.
 

Det är en liten fällperiod för honom nu. Det räcker inte med att bara dra borsten några gånger. Så han fick sig ett bad, föning och ompyssling av tassarna idag. Blev lite hår som fall av och stilig på köpet blev han också!
 
Han är även ny-vägd och -mätt. 23 kg tung och 56 cm hög. Börjar bli en redig pöjk.
 
Före:
 

Efter:
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0