I spårskogen

Det har hänt en del sedan senast. Bilen rullade bland annat till Nora där vi besökte Maritha (uppfödaren) med hundar. Det må vara drygt 13 mil dit, dock när det gäller hundgöra kan man åka hur långt som helst! Ibland är det riktigt skönt att lämna hemmet för en stund. Fick hjälp med trimtips på gossen och det bästa av allt fick han leka med sin syster Aska (Lundens Bellagotto Angels Aska). Oj, så dom busade, hihi! Roligt att se att dom var så lika.
 
 
Ja, och i torsdags blev busen hela 1 år. Tiden går så!! Jag är så himla glad över att han finns i mitt liv. Han är verkligen en helt amazing dog! Vi firade dagen med paket, som han själv fick öppna, och lite uppskattad träning med leksaker. 
 
Idag var vi redo för en dag i skogen med Nathalie och Ambra. Super trevligt med en promenad med lek och bus, grillning och spårning. Ambra fick två personspår med snuslådor,  andra gången totalt. Med nosen i marken innan starten klarade hon igenom två korta riktigt bra! Så roligt att se och så duktig tjej!
 
 
Bestämde att Jax skulle få ett personspår och ett blodspår då han har varit lite låg på de tidigare blodspåren efter anlagsprovet när han fick en viltkänning. Han är inte så förtjust i tät teräng pga det. Är mina funderingar. Så valde en öppnare skog och för att tagga honom lite extra fick han gå personspåret först. 
Personspåret var drygt 200 meter. Spårstarten missade han totalt med att ha bråttom och okoncentrerad. Visade på honom igen och han spårade riktigt bra. Bra tempo och han tyckte det var riktigt roligt! Kanske borde vi variera viltspåret med detta? 
Blodspårets liggtid blev drygt två timmar med lite duggregn och blåst. Trött efter busadet med Ambra och spåret innan gjorde susen då han tog starten jättebra. Bra tempo, dock spårade han lite på sidan av blodet fram till bloduppehållet där han missade när blodet började igen och velade fram och tillbaka. Visade på honom i rätt riktning och han spårade kanon fram till vinkeln och vidare till slutet. Då var jag riktigt nöjd, speciellt över att han var road och verkligen ville gå framåt. Han är lite i en spökålder, det märks enstaka gånger. 
Nu ska vi fortsätta nöta tills detta släpper helt så vi kan gå över till lite svårare spår. 
 
Man kan bli så tröööött efter en hel dag i skogen...
 
Här näst är det utställnings dags i Stockholm/Kista. Känner att vi har några goda chanser. Ska bli så jäkla kul, så taggad!!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Elin och Billy

Gud så snygg han har blivit! Och vad lika han och syrran är :D

Svar: Hihi, javisst är han! ^^
Michaela Persson

2014-04-17 @ 11:10:47
URL: http://aktivaussie.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0