Lövmonster

I morse fick vi tillfälle att gå ut när städtanten var i trapphuset och städade igen. Han har fortfarande svansen mellan benen. Speciellt när han bara hör moppen köra sina rundor dånande mot trapporna. Det jobbiga är att han hör ljuden innanför dörren också. Men jag tog bestämda steg mot dörren, "nu går matte utan dig". Han torde sig ut genom dörren själv. Stort framsteg! Stängde, kopplade och gick utan att säga ett ljud till honom. Jag sa hej till städisen när jag öppnade porten utan att bry mig om Jax. Han fick inte lika mycket panik som innan. Dock svabbade hon ingenting med golvmoppen. Men det kändes som vi hade kommit en bit längre än förra veckan. *Ler*
 
Tog en sväng mot centrum för att träna framförallt att inte dra. Som han har blivit mycket bättre på de senaste dagarna. Han drar inte lika hysteriskt i halsbandet. Dock att gå med någon/några personer eller hundar på samma promenad skulle inte gå lika bra. Men vi ska väl komma dit också. I dom situationerna får vi använda selen.
 
Har fått ett tips på VGW-bälte som ska vara skonsamt och behagligt för dragande hundar, för personen som håller hunden också. Lite inne på det. För jag tycker selen som han har nu inte sitter alls bra för musklerna. Det är en vanlig spårsele som egentligen är till mammas hundar. Snart kommer den inte passa längre. Dock är VGW-bältet lite för dyr för en växande valp... Då är Y-selen nått att tänka på. Har ni några tankar till Jax som ändå ska växa ganska mycket på bredden framöver?
 
 
Innan vi kom till själva centrum stannade vi vid en stor gräsplätt och tränade att lossa leksaken och lämna den. Inte riktigt så han förstod. Men jättefin kontakt har han. Det var ju ändå lite saker som störde oss.
-Speciellt löv. Helt bedrövlig. Verkligen en riktig höstdag med blåst. Så under promenaden mot centrum skulle han givetvis fånga alla löv som prasslade mot marken när de susade runt. Lite hejd fick jag på honom ibland. Han gick ju väldigt fint annars när vi mötte folk, bilar, lastbilar och bussar som körde förbi. Han brydde sig inte alls! Man kan vara duktig när man väl vill! :D
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0