Rallylydnad

Vid varje träning försöker jag planera hur vi ska gå till väga. Funkar rätt bra ibland. Dock idag på träningen var varken jag eller sambon motiverade... Man blir lite seg efter några dagars slappande.
 

Jax var ganska taggad över att göra något. Han har också haft två ordentliga vila dagar. Dock är han alltid glad för at göra vad som helst.
Idag var uppgiften att få honom att koncentrera sig på oss. Har inte tränat något med honom i rallyn förut. Någon skylt har vi gjort men det var inte mycket.
Herregud, så okoncentrerad han var i början. Det var inte ens kul... det gjorde ju inte saken bättre än att jag var trött och inte fullt sugen på träning heller. Ställde upp de enklaste skyltarna med mer högersvängar än vänster. 6 moment som vi sakta gick igenom en efter en. Eftersom han var så okoncentrerad fick han utföra lite budföring innan för att få upp samarbetet. Några vändor fram och tillbaka gjorde susen och genom de sista skyltarna hade han väldigt fin kontakt. Vi gjorde de inte snyggt men koncentration var målet. Så vi gav oss när det var som bäst.
 
Vi har ju aldrig utfört detta tidigare ordentligt och det är väl inte lätt att vara tonåring med massor av myror i benen. Att bara befinna sig på en annan plats och träna, som nu när vi var på klubben, ger ju mycket störning. Dessutom hade vi en till störning bredvid oss med en hund som skällde lite. Resultatet blev väl ändå på slutklämmen rätt bra ändå!
 

I december funderar jag på en rallykurs. Har ju tidigare gått både nybörjade och fortsättning med en av mammas hundar. Detta vore väldigt nyttigt för Jax och skulle nog tycka att denna kurs vore lika bra som en unghundskurs.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0