"Nya hemmet"

Det har gått bra hittils för Jax att anpassa sig i det "nya hemmet". Igår var det full rulle så fort vi steg ut utanför ytterdörren. Dock har han ett öga på oss hela tiden vilket jag tycker är bra, så att han inte sticker till skogen eller älven själv. Dock när det blir tyst ute så är han förmodligen någonstans och äter kattskit. Urk säger jag bara! Vet på ett ungefär vart katterna sätter ner sina rumpor, så några nej blir det dagligen till den "glömska" lilla hunden. Haha, lite smått jobbigt ibland när valpar glömmer bort sig och man får säga nej ytterligare en gång till.
En bra träning för honom är det att bo här på landet oxå, på något annat ställe än hemma. Senare i livet är förhoppningarna på att han kan slappna av hos främmande personers hem.
 
Mamma kom en sväng med hundarna igår, innan dom skulle åka upp till "Stugan" som vi säger. Mormor och morfars sommarstuga i Dalarna, mitt ute i ingenstans. Ganska skönt och tyst om man tycker om att gå på dass! Haha. Dit får vi åka när Jax blir lite större. Dock ska vi åka upp dit nu under veckan för jag fyller ju år och det vore härligt om man iaf kunde vara där en gång innan sommaren är slut. Men vi får lov att vara där över dagen bara. Mormor har två hundar, min morbror som har en mindre stuga lite längre ner har en hund. Sedan har han två barn, mina yngsta kusiner, så jag vill att Jax ska ha lite mer vett i huvudet innan han får träfffa dom. Han tycker väldigt mycket om barn, dock är dom en aning hårdhänta mot hundar. Vill inte att han ska få en obehaglig upplevelse. Gäller väl barnen oxå.
 
Jax sov som vanligt igenom hela natten, därefter maten oxå en stund. Han gör sina behov ute, dock blir det en liten pöl inne när han hälsar på katterna. Han kan göra pölar efter när han hälsar på folk eller oss om han inte har sett oss på länge för att han blir så glad. Har väl lite med att han är ganska undergiven oxå. Iaf när det gäller hos katterna. När han hälsar på oss är vi lite försiktiga med att bli glada, skulle vara lite tråkigt om han håller på så här när han blir äldre.
När det gäller rumsrenheten här ute på landet är det lite svårt att veta när han bajsar. Hemma har vi haft ganska stor koll på honom eftersom vi bor på tredje våningen. Här är man ändå lite friare. Så så sätt är det väldigt skönt att kunna koppla bort lite när han behöver göra något. Nu är det bara för oss att öppna dörren och han går ut. Dock får man följa med en bit. Men han vet i stort sett att han ska göra sina behov ute. Allt slit får sitt pris!
 
 

Kommentarer
Postat av: Emilie, Cleo och Vix

Haha kattbajs som är sååååå mums, uuuuhhh.....

Vix har börjat utforska vad som finns utanför vår gård-idag har jag hämtat honom hos grannen två gånger -.- .... Mer gränser och inkallningsövningar får det bli..

Svar: Ja men visst vettu, urk!! De luktar ljuvligt om munnen och hans bajs senare ;)
Haha, vad tycker grannen om det? ^^
Michaela Persson

2013-07-14 @ 22:04:17
URL: http://www.trampdyna.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0