Valpkursstart

Ikväll var det första tillfället på valpkursen på Lundagårds hundskola i Skived. Riktigt trevligt trots att det hela dagen har regnat och duggade vid träningen. 10 valpar sammanlagt och roligt nog var alla ca 17 veckor utom en som var 15 veckor och en annan 5 månader.
Vi fick öva på kontakt i kopplet, då säga hundens namn och belöna när hunden kom med ordet "bra" och en godis. Det andra var "nudda vid handen"/"dutta". Mycket bra övning vid inkallning sas det. Tror jag starkt på och ska fortsätta med det. Sedan hade vi ögonkontakt, då med godis i varsin hand sidan om hunden och tillslut när hunden tittade, godis.
Tillsist fick vi göra ett test med favorit leksaken, godis och oss som träning. Instruktören höll i hunden och hunden skulle välja mellan dessa objekt på inkallning. Haha, Jax valde oss till en början sen fick han upp köttbullarna som låg bredvid.
Tycker allt vi gjorde utförde Jax fenomenalt! Han är så duktig. Dock var alla valpar jätteduktiga och glada.
 
Som i uppgift till nästa gång, kontakt i koppel, "dutten" och ögonkontakt och ett trick som vi ska visa upp vid sista tillfället. Vi valde "snurra".
Dock blev det inga duktiga kort för denna gång. Nästa kanske om matte kommer ihåg kameran.
 
 

Kommentarer
Postat av: Elin och Billy

Vad roligt med valpkurs :D Kul att ni har läxor ni ska visa upp också =)

Svar: Det var jätteroligt! Spec när Jax var så duktig. Har väl tränat lite i förväg, hihi. Kul att ha nått mål med kursen också :)
Michaela Persson

2013-08-09 @ 07:58:54
URL: http://aktivaussie.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0