Valpkurs tillfälle x3

Ibland räcker inte tiden till att blogga varje dag. Men jag skulle ju egentligen inte ha den här bloggen för att vardags-ord-bajsa.
 
Vi har haft en vilo/tråk-dag. Vilket vi egentligen behöver lite oftare känner jag... aussien har ju ändå tendensen att stissa upp sig om den inte får något att göra. Dock är ju han valp, men ju tidigare vi tränar på att inte göra något så tror jag de blir bättre när han blir större. Det är ju ändå skönt att kunna slappna av någon dag i veckan.
Vi har även hunnit med att gå en tur i skogen, bara Jax och jag då vi skulle leta efter svamp. Ingen svamp, dock vildhallon blev det och en lerig hund. Ja, chansen kommer när det finns tillfälle! Charmigt värre är det iaf! Dock kanske inte om man stunden senare skulle hälsa på farmor och farfar med en överlycklig liten valp. Det säger sig självt! Haha.
 

Ikväll var det tredje tillfället av valpkursen. Sambon skulle träna innebandy istället för att följa med. Dock så ville han med på båda men det går ju inte att dela sig på mitten!
Men iaf, den här gången åkte vi alla ut i skogen och skulle ha "en rolig promenad" och inkallning. Det var sök på träd, klättra på stockar, hitta saker, leta godis i buske, tappa leksak och hitta upp. Jax älskar verkligen skogen och detta var verkligen något för honom.
Sedan inkallning, klassiska, instruktören höll i hunden och matte/husse gick iväg och ropade, belönade med leksak för att det helst skulle bli så roligt som möjligt. Vissa individer vill ju inte ha leksak. Men Jax är väldigt föremålsintresserad, redan från första början faktiskt. Bra när det går att variera sig från lugnt godis och extra peppig leksak.
Den ena instruktören visade en jättefiffig leksak som man kan göra själv. en bit från en pälsjacka (oäkta förstås), så det är lite luddigt och djuraktigt. Sedan trä en ganska kraftigt snöre runt och du har världen bästa leksak. Lite kattleksak. Så det ska jag försöka fixa fram så jag har till de svårare tillfällena när det behövs.

Alla moment vi gjorde nu, om vi nu fortsätter att träna, skulle det ge en lindrigare inkallning vid 7-9 månaders ålder när valparna brukar bli "döva" och hitta mer intressanta saker. Så det ska vi absolut fortsätta med.
 
Bilder tagna från i morse då han fick springa av sig överskottsenergin.
 

 

Kommentarer
Postat av: Elin och Billy

Tror att vilodagar är jättebra att köra på! Speciellt med valpar, men egentligen med alla =)

Billy blev faktiskt aldrig döv vid 6-7 månaders ålder. Om man tränar på ordentligt med inkallningen kan man nog slippa det helt, vi har ju ändå aussies som brukar älskar att samarbeta :D

Svar: Ja, det tror jag med. Vi har hunnit haft några och han funkar mkt bättre genom allt när han fått vila extra mkt :)
Är nog så om man lägger ner lite tid redan från start. Dom säger ju inte nej till något roligt! :D
Michaela Persson

2013-08-26 @ 07:57:38
URL: http://aktivaussie.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0