Tillfälle x2

Ikväll var det andra tillfället av valpkursen. Jax tveka in för fem öre när han klev ur bilen. Annars brukar han reagera på hundskall, då vuxet skall som kanske är mer bestämt. Han drar som en dåre i halsbandet. Ibland har man en bild i huvudet att ta tag i kopplet och bara dra så hårt man kan så hunden flyger all världens väg... mitt tålamod ställs väldigt hård. Men det är bara att hålla masken.
 
Idag fick vi visa upp vår läxa som vi hade från förra veckan. Jax lärde sig momenten väldigt fort, de är inte många minutrar man får traggla med honom. Så jag har inte känt någon press för det som många kanske gör.
Vi fick nya moment att träna på. "Gå fint i koppel", där man skulle backa med hunden några steg och sedan belöna på vänster sida om benet för att lättare i träningen lära hunden att gå fot bredvid. Därefter samma procedur men nu skulle vi vända på "klacken" och gå framåt.
Ett annat moment var att man skulle sätta hunden framför sig med ordet "sitt" och sedan dra/rycka försiktigt i  kopplet medan hunden satt stilla, belöna. Detta var bra för hundar som var studsiga och behövde en uppgift tills den fick en ny.
 
Tillsist hade vi "tvångsmys" som så fint Annica förklara. En lugn stund för hundarna vilket kan behövas i alla situationer. Som man kanske vet innan, sitta bakom hunden med två fasta händer på hundens bringa och massera lugnt. Stretar hunden emot blir greppet hårdare och sedan tvärtom om hunden slappnar av. Man ska vara tyst under övningen annars hjälper den inte. Efter hunden har slappnat av och gäspat några ggr låter man hunden vara, ingen lek, godis eller uppmärksamhet.
 
Givetvis fixade Jax allt jättebra och vi får mycket beröm av instruktören. Ännu roligare är det när alla valpägare är ambitiösa med träningen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0