Strandkul och fisk-pedikyr

Senaste dagarna har vi varit på sajtsing på olika badplatser. Är man glad hundägare får man inte vara billig i drift för att hitta ett ställe. Igår var vi i Sunne vid en liten tjärn. Jax simmade för första gången frivilligt, dock hjälp av lite smaskiga kakor. Det går an när det är ganska långgrunt och får pusha på med glada ord.
 
Idag var vi en liten bit utanför Molkom vid en camping. Också väldigt långgrunt och jag fick Jax att simma ytterligare några tag. Bushunden älskar att vara vid stranden, speciellt springa vid vattenbrynet.
Man kan enbart sin egen familjs symmetri och humor. - "Varför är Jax så glad hela tiden? (från att ha ett litet smått galet face med "leende läppar")"  Vad är en valp utan sina galenskaper att vara glada. Charmiga ska dom vara!
 
Dagens upplevelse..
 

... mörtar/sarvar ger våra fötter pedikyr. Dom Värmländska skogarna erbjuder allt! Asmysigt! Dock blev det många skratt innan man kunde slappna av.
 
För övrigt går det jättebra med all träning jag gör både psykiskt och fysiskt med Jax. Han finner sig i det mesta. Det jag lägger mest krut på nu är passivitets träning ute i olika miljöer. Bl.a måste jag träna mer inne i Karlstad centrum där bussar och alla möjliga buller håller sig. Då han har visat lite osäkerhet (på avstånd) med stora gräsklipp-maskiner (han är inte rädd för gräsklippare annars), och idag reagerade han på folk som var på en brygga vid sjön och hade sig. Man får ta det lite lugnt men samtidigt bestämt gå några gånger där obehaget finner sig.
 
I morgon eller på fredag ska Jax få leka med söta Ambra igen. Ska bli jättekul! Dock inget bestämt ännu. Annars ska vi ha en vilodag istället. Vi måste ju vila upp oss till valpkursen som börjar på torsdag!
 
 

Kommentarer
Postat av: Yvonne

Huuuu!!!!!!!!!!!!!!!!

2013-08-14 @ 22:28:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0