Snöaktiviteter

Ja, nu har jag varit dålig på att uppdatera på ett tag. Var ordentligt förkyld en sväng, så himla jobbigt när det har något med bihålorna att göra. Blir ju helt handikappad...
 
Nu har vi varit i gång en vecka och det har mest varit fysisk aktivitet för Jax.
- Han har provat att dra pulka några meter. Först fick han dra den riktiga "pulkan" som svärfar har byggt till vovvarna. Men den blev han väldigt skrajsen av då han inte tyckte om att den skulle "hängas" på honom. Så vi gick över till en enklare nivå, vanlig pulka med snören. Där satt den! Han drog den så fint bredvid mig. Någon gång när han glömde bort sig ryggade han lite förskräckt när pulkan gled lite fortare än att den hann att stanna. Känslan gick dock fort över.
 

- Tre dagar i streck har vi åkt längdskidor hemma hos svärföräldrarna på "deras" äng. Första gången Jax fick vara med att någon åkte på något. Visst tyckte han att det var jättekul och spännande och försökte bita skidorna. Det blev ett "nej" några gånger sedan släppte han det roliga och sprang bredvid. Ska ju lära honom att dra på skidor längre fram, så inget trams på banan.
Det var riktigt kul att ha med honom i spåret för han hade sådan glädje att vara till lags. Och pulsa i vilken djup snö som helst är inga problem!
 
Kassa mobilkort, tyvärr.
- Vi har åkt pulka i backen ett par gånger oxå. Även där första gången för honom, som han tyckte var ASkul! Här springer han bredvid, framför, bakom och ibland över en. Haha! Dock tror jag inte en lång stund av detta bådar gott för hans leder. Så det har blivit några åk bara för att spara på hans växande kropp. Dock grymt bra träning för både hund och förare att springa upp för backarna, hihi!
Nu på kvällningen följde vi med svärmor, sambons bror och fru till Dömles utförsbacke. Medan svärmor och Johan åkte utför, åkte jag och Sandra pulka på sidan av med Jax och Peja. Superkul! Nyttig lektion för Jax och titta på alla som åkte i backen. Kan säga att det var några gånger som han ville vara med och leka.
Korvgrillning blev det också och det är nog inget som slår varm oboy och en bränd korv ute!
Söta snusläppen! I love this dog!

Igår tränade vi i inomhushallen igen i Kristinehamn. Denna gång var vi fem personer och 8 hundar. Riktigt roligt! Jax lyssnade väldigt bra trots så mycket störning runt om. Vi tränade mycket "fot", både på vänster sida och höger, och "ligg". Kontakt tar jag alltid upp först innan vi ger oss ordentligt in i matchen. Han har tendensen till att var gång vi utför ett moment - han får belöning som godis, tappar han fokuset på mig som om träningen skulle vara slut. Denna gång tyckte jag att han behöll kontakten mycket längre även om han då och då fick belöning. Går det för långt mellan belöningarna och han börjar tappa fokus blir det inte heller bra. Vi hade ett bra lagomt igår. Rallylydnaden börjar sjunka in också då han följer mig riktigt bra. "Sitt framför", "snurr under gång" och alla 180 och 360 grader går jättebra åt båda håll.
Tillsist gjorde jag en platsliggning, tydlig på komandot och gick ca en meter, nästan inte ens det. Gick tillbaka och belönade, lämnade honom åter igen och sedan en till upprepning. Från liggande fick han leksaken. Funkade ju susen!! Att sätta honom upp skulle bara förstöra hela grejen. Det kan han bra ändå. Så vi satsar på detta ett tag och utökar först tiden sedan avståndet.
 

Kommentarer
Postat av: Elin och Billy

Gud så häftigt :D Drag är så kul!
Roligt att inomhusträningen gick så bra också!

Svar: Ja, visst är det! :D Målet är att han ska dra någon i pulkan. Men det får nog bli nästa vinter. Det är så himla roligt att träningen går bra. Man blir mer motiverad själv då :)
Michaela Persson

2014-01-29 @ 18:29:40
URL: http://aktivaussie.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0