Kista hundmässa

03.20 ringde klockan på fredags morgonen... inte direkt så att man jublar när man gnuggar gruset ur ögonen och ålar sig ur sängen. Samtidigt hägrar adrenalinet lite avsides. Kan inte förstå varför man kan bli så himla nervös över att springa i en liten ring med hunden och få en bedömning? Det är sjukt jobbigt, men samtidigt är det nog bra om man är lite skakig, hehe. 
 
Efter 10, 10.30 var det våran tur i ringen. Herregud så segt. Att ha tålamod att vänta två timmar för detta är inte min starka sida. Dock var det bra för Jax, han lugnade ner sig väldigt mycket strax innan vi skulle gå in. 
Vi sprang in i ringen från andra kanten av domaren och det blev en riktigt bra start. Han ställde upp sig snyggt medans den andra hanen bedömdes. Den hanen hade oxå lång svans. Otroligt fin och duktig handler. Kände redan från start att det här kommer bli tufft. 
Domaren jämförde dom väldigt mycket extriörmässigt. Jax skötte sig väldigt bra. Hälsar glatt och står som ett ljus. Men denna gång blev han nog lite smittad av min nervositet för han var lite väl intresserad av den andra hanen och bökade lite när domaren tog på honom andra gången. Dom pep även med en leksak i ringen bredvid. Han som är galen i sånt... 
Mycket trevlig domaren var det och hon fnissade lite åt Jax när hon kände på honom första gången. Han är väldigt bra på att charma!
 
Det är svårt att få pälsen på rumpan att ligga rakt, speciellt efter 3,5 timmar i bilen. Så nästa gång får jag försöka ha mer tid på mig med badet och föningen. Det är svårt att hinna med när jobbet står i vägen... Nyare koppel ska införskaffas oxå!
 
 
Tyvärr räckte det inte hela vägen till första platsen då domaren tyckte att Jax skulle ha varit mer grövre i kroppen. Den andra hanen hade ett väldigt kraftigt huvud. 
Nöjd ändå fick vi exellent och bra kritik. Ck delade hon inte ut till de yngre hundarna. Vilket var lite tråkigt. 
 
Domare: Birgitte Schjöth , danmark.
"Hane av medels rörelse, må gärna bli lite kraftigare i huvudet och få mer benstomme, korrekt bett, bra uttryck, medels vinkling, rör sig bra, bra päls och färg."
 
Kraftgare kommer han ju att bli, han är långt ifrån färdig. Så henne skulle jag kunna ställa för igen.
 
Dagens utställning slutade på topp när vi fick se pappa Dastin Vulcan´s Thunder Northbay ta BIRet! Han var så snygg! Det speglade många sidor från honom som jag ser hos Jax. Känns ju riktigt awsome! Var ju naturligtvis tvungen att säga grattis och hälsa på denna ljuvliga sak. 
 
Efter utställningen åkte vi vidare till Södertälje till sambons kusin, hennes barn och man. Var lite orolig i början att Jax skulle vara som en virvelpanna i hela huset. Speciellt mot ena barnet på snart 4 år. När vi träffar på barn ute på promenader är han lite väl fixerad av dom. Försiktig tjej, men mycket klok. Vi packade in alla grejerna ur bilen och Stella, som hon heter, följde med ut när jag skulle hämta in Jax. Första mötet gick bra, hälsade på henne lite avvaktande. Sedan skulle hon hålla honom i kopplet på vägen in. Fick ju hålla det med henne då han är grymt stark. Men det tyckte hon bara var roligt. Väl inne undersökte han stället vi kommit till med ro, hack i häl hade han Stella efter sig. Då blev han lite orolig, men det släppte snabbt. Efter en timma var dom två som bästisar. Hon hängde efter honom och tvärtom. Han var otroligt snäll och lugn med henne, och uppmärksam på allt hon gjorde. Hon sa "kom" till honom flera gånger och han följde med. Åååh, så bedårande. Jag var helt chockad men samtidigt full av kärlek när jag tittade på dom. Detta trodde jag absolut inte om Jax, att han skulle vara så otroligt bra med barn. Den andra lilla killen på drygt 4 månader var han lika försiktig med. 
 
 
Bearder collien Tango var med på hela resan oxå. En stor favorit hos Jax! Hade tankarna att dom två skulle riva huset tillsammans, men icke. Det gick jättebra! Övernattningen hade jag inga tvivel om att det inte skulle gå. Jax sov så fint under natten. Innan vi skulle säga gonatt till Stella gav hon honom en kram. Det var så otroligt sött!
 
Tango och Jax fick utlopp av sina lekfullheter innan vi skulle fara hem till Värmland igen. En liten stund varade dom rena!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0