Åka båt

Idag var det strålande fint väder med nästan 30 C i skuggan, så vi tog båten ut till "Föggelön" som vi så fint kallar det. Ön befinner sig strax bredvid Dejes reservat och är en häckningsplats för många arter på försommaren. Dock har vattennivån i älven varit så hög på sistone (inte nu) så bla Kanadagässen har inte haft plats för häckning. Det var tur, för Jax hade annars ätit tonvis med fågelskit.
Båtturen dit tar ungefär 40 minuter. Jax var lugn både när han kom i båten, när båtmotorns höga ljud startade och färden dit.
 

Väl framme for han som en tok i sanden och i vattnet. Det är väldigt långgrunt på öns södra del där Klarälven strömmar in. På andra sidan av ön är sjön Lusten som är en aning varmare. Lustigt när man känner de olika temperaturskillanderna. Eftersom det är strömt i älven strömmar det hela tiden in mot land, så sandbankerna i vattnet blir i olika höjder. Det hade Jax inte koll på när vi kom.
När vi gick längs strandkanten var det en liten dypöl bredvid, ganska så stor drygt 2m bred och dock knä-djup i mitten. Nog skulle Jax springa över den, men fick ta sig några förvånande simtag istället. Haha, det var han inte alls med på. Dock blev det ännu mer fart på honom i sanden efter det. Hihi
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Emilie, Cleo och Vix

Haha långbena han fått ;) Vad mysigt med en båttur!

Svar: Haha ja men visst vettu, rena hyenan ;)
Michaela Persson

2013-07-18 @ 00:11:38
URL: http://www.trampdyna.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0